Mrt

03/03/2022 tarihinde saat 14:30'da okulumuzda deprem tatbikatı yaptık. Öğrencilerimiz tatbikatta oldukça başarılı oldular. Tatbikat sonrasında okulumuz öğretmeni İbrahim YILMAZ deprem öncesinde almamız gereken tedbirler ve deprem sırasında ve sonrasında yapmamız gerekenler hakkında bilgi verdi.

Mrt

02/03/2022 tarihinde okulumuz bahçemizde Yeşilay haftasını kutladık. Doğan AKTAŞ öğretmenimiz Yeşilay'ın önemi konusunda konuşma yaparken öğrencilerimiz Yeşilay konulu şiirler okudu.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın İkram EKİZ bu gün okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizle sohbet etti. Öğretmenlerimizin isteklerini dinleyerek her zaman yanımızda olduğunu belirtti.

Şbt

Ock

Denemede derece yapan öğrencilerimizin başarılarını taktir etmek ve motive etmek için "Başarı Belgesi" ve "Kantin Hediye Çeki" ödülleri verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Okulumuzun en temiz sınıfı seçilerek Temiz Sınıf belgesi sahiplerine verildi.

Ara

Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir. Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak isteyen Yerli Malı Haftası, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Okulumuzda yerli malı kullanmanın önemi konusunda sınıf öğretmenimiz İbrahim YILMAZ konuşma yaparken öğrencilerimiz ise yerli malı haftası temalı şiirler ve atasözleri okudu.

Kas

24 Kasım 2021 tarihinde okul bahçemizde öğrencilerimiz ile birlikte Öğretmenler Gününü kutladık. Günün anlam ve önemiyle ilgili olarak Hayriye GÜNAL öğretmenimiz konuşma yaptı. Öğrencilerimiz öğretmenler günü konulu şiirler okudu, kareografiler hazırladı. Öğrencilerimiz, kutlama sonunda öğretmenlerimize hazırladıkları anlamlı hediyelerini verdiler.

Kas

Okulumuzda uygulanan "Ailemle Okuyorum" Projesi kapsamında öğrencilerimiz evlerinde aileleriyle birlikte günde en az 20 dk kitap okuyor.  Hem ailelerimiz hem öğrencilerimiz kitap okuma alışkanlığı kazanırken anlama ve yorumlama kabiliyetlerini güçlendiriyorlar. Projeye katılan ailelerimizden bazı kareleri aşağıda bulabilirsiniz.

Kas

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 83. yılında minnet, saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Kas

Okul Dışarıda Günü etkinlikleri kapsamında Ana Sınıfı/B Sınıfımız ile 4/B Sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri olan Türkan ÜNAL ve Şerife Seçil ÇAKIR önderliğinde etkinlikler gerçekleştirdi.

Kas

03/11/2021 Çarşamba gününde okul bahçesinde kermes gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen kermeste öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi. Kermes; Okul Aile Birliği, veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Kermesimizin gerçekleşmesinde emeği geçen Okul Aile Birliğimize, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

MİNİKLERLE NEDEN OLMASIN?WHY NOT WITH THE LITTLE ONES?

(BİR ETWINNING PROJESI)

PROJEMİZİN EKİM AYI ÇALIŞMALARI

Okulumuz Öğretmenlerinden ,Okul Öncesi Öğretmeni Türkan ÜNAL'ın ve Akçaalan İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Betül UĞUR'un kurucusu olduğu Miniklerle Neden Olmasın?Projesinin Ekim ayı çalışmaları oldukça zengindi.İşte Ekim Ayı çalışmalarımızın Özeti;

-Geri dönüşümle öğreniyoruz.(Geri Dönüşüm etkinlikleri yapıldı.)

-Web2 araçlarını öğreniyoruz(Momentcam,Chatterpix,Canva,Toontastıc programları ile çalışmalar yapıldı)

-Chatterpix ile öğrencilerimiz geri dönüşüm ürünlerimizi seslendirdi

-Geri dönüşüm ile ilgili kodlama yaptık ve CODWEEK haftası etkinliklerine katıldık.

Minik öğrencilerimize fırsat verildiği zaman ve onlara güvendiğimiz zaman ne kadar başarılı ve çalışkan olduklarına bir kez daha şahit olduk.Her zaman söylediğimiz gibi Miniklerle Neden Olmasın ?